Varna24.bg. Поканата е отправена за 28 декември от 11 часа до

...
Varna24.bg. Поканата е отправена за 28 декември от 11 часа до
Коментари Харесай

Кметът кани варненци на публично обсъждане на бюджета за 2019 г.

Varna24.bg . 

Поканата е отправена за 28 декември от 11 часа до 13 часа в зала " Пленарна " на Община Варна и е адресирана към жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата варненска общност. 

Посочено е още, че материалите за общественото разискване ще бъдат оповестени на уеб страницата на общината. 

Припомняме, че на последното съвещание на Общинския съвет стана ясно, че планове за над 80 млн. лв. възнамерява да започва Община Варна през 2019 година Инвестициите ще бъдат осъществени благодарение на средства от общинския бюджет, еврофондовете и заеми.

След обширна полемика съветниците дадоха единодушието си общината да поеме дълготраен дълг на обща стойност 46,7 млн. лв., който ще помогне за осъществяването на плановете.  Средствата от заема ще бъдат вложени в строителството на рибарско пристанище " Карантината “ в регион " Аспарухово “. Ще бъдат построени спортни комплекси в кв. " Владислав Варненчик “, кв. " Виница “ и на ул. " Студентска “, както и редица спортни и детски площадки навън. Със средства от заема следва реорганизация на зоопарка във Варна и на филиала на Драматичния спектакъл " Стоян Бъчваров “. Предвидени са също поправки на дребни улици в града, като точният лист ще стане явен при започване на идната година.

" Заемът се тегли, с цел да може градът да се развива и варненци да усилват стандарта си на живот. Общината организира гъвкава кредитна политика и е в положение да обслужва заемите си. Има трайна наклонност за увеличение на приходите в общинския бюджет “, сподели Стефка Господинова, шеф на Дирекция " Финанси и бюджет “ в Община Варна. По думите й чака се годината да завърши без просрочени отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР